Pilaf är en kyckling/ris rätt där smakerna verkligen gifter sig med varandra i ugnen.
En väldigt god och smakrik rätt som sköter sig själv.
 

Denna rätt har jag ätit många gånger under min uppväxt och jag har inte tröttnat på den än. 
 
Recept på min krämiga Pilaf :
 
1 paket kyckling ben - 1 kg 
1 stor Röd paprika 
3 gula lökar
1/2 halv paket mixade grönsaker
1 1/2 halv liter vatten 
3 hönsbuljong tärningar
Salt 
Peppar
Vegeta ( krydda från balkan ) 
Paprika pulver
Grill krydda 
3-4 dl gröt ris
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 225 grader. 
Lägg olja i en större ugnsform. 
Krydda kyckling benen (  vegeta, grillkrydda ) och ställ in dem i mitten av ugnen.
 
Fräs löken en liten stund i stekpanna. 
När löken börjar mjukna tillsätter du paprikan, grönsaks mixen och kryddar med salt, peppar, vegeta, paprika pulver och lite grill krydda. 
 
Låt allt fräsa en stund och ställ åt sidan. 
 
Koka upp 1 1/2 liter vatten och tillsätt 3 höns buljong tärningar rör runt tills tärningarna har löst upp sig. 
 
När kyckling benen har fått fin färg och är halv klara, sänker du värmen till 200 grader och tar ut ugnsformen.
 
Strö och fördela grönsaks röran jämt över kyckling benen och i ugnsformen och gör samma sak med grötriset.
 
Därefter häller du höns buljongen över allt och ställer in formen i ugnen igen.
Låt det sedan sköta sig själv till all vätska är absorberad, och tills du har en fin färg på kycklingen och riset. 
 

Smaklig spis :)